We werken vaak met een grote hoeveelheid persoonlijke informatie en accounts op onze mobiele apparaten , wat behoorlijk overweldigend kan zijn. Het effectief beheren van al deze accounts is essentieel voor onze online veiligheid. Maar wat als we een belangrijk account van ons apparaat willen verwijderen? Vandaag leggen we uit hoe je een Gmail-account van je iPhone of iPad verwijdert.
Het verwijderen van je Gmail-account betekent ook dat je alle bijbehorende gegevens kwijtraakt. Het is belangrijk om precies te begrijpen wat dit proces inhoudt en wat de gevolgen zullen zijn voordat je verdergaat.
Hoe kan ik mijn Gmail-account verwijderen?
U verwijder een Mail-account op uw iPhone, evenals al die applicaties die op de een of andere manier gebruik maken van dit Gmail-account.
Ga naar de app Instellingen op uw iPhone en vervolgens naar het gedeelte Apps.
Zoek binnen de apps naar Mail, hier moet u het account selecteren dat u van uw apparaat wilt verwijderen.
Tik hieronder op de gewenste optie, log uit of verwijder het account.
Houd er rekening mee dat deze optie uw e-mailaccount niet annuleert ; het verwijdert het alleen van uw iPhone. Het verwijderen van uw Gmail-account van uw iPhone betekent niet dat het ook van de servers van Google wordt verwijderd.
Deactiveer uw Mail-account tijdelijk
Als je je account daarentegen niet wilt verwijderen, maar het wel een tijdje niet wilt gebruiken, kun je ervoor kiezen om het te deactiveren en later weer te activeren.
Om dit te doen moet je:
Ga naar de app Instellingen en vervolgens naar het gedeelte Mail te vinden in de sectie Toepassingen.
In de E-mailaccounts optie, moet u op de optie E-mailaccounts klikken en het e-mailaccount selecteren dat u wilt deactiveren.
Verwijder Gmail van uw iPhone of iPad
Om uw Gmail-account te verwijderen met uw iPhone of iPad: U moet eerst de Gmail-applicatie openen op het apparaat.
In de rechterbovenhoek van het scherm, klik op je profielfoto en vervolgens in de optie Uw Google-account beheren.
Bovenaan het scherm, u moet de optie Gegevens en privacy kiezen.
Schuif vervolgens met uw vinger over het scherm totdat u de optie Gegevens vindt van de apps en services die u gebruikt. Kies hier de Downloadoptie en verwijder uw gegevens.
Ga vervolgens naar de sectie verwijdereneen Google-service.
Direct naast Gmail, druk op de optie Verwijderen.
U zult het e-mailadres moeten invoeren waarmee u wilt inloggen en klik op de optie Een verificatiebericht verzenden. Houd er rekening mee dat dit e-mailadres geen Gmail-adres kan zijn.
nu, U ontvangt een bericht op dat e-mailadres bestaande, die u moet verifiëren.
Uw Gmail-adres Het wordt alleen verwijderd als u het nieuwe e-mailadres verifieert.
Wat gebeurt er als u besluit uw Gmail-account te verwijderen?
Als je om welke reden dan ook besluit je Gmail-account te verwijderen, moet je weten dat dit een aantal bijkomende gevolgen heeft, zoals:
Natuurlijk al U kunt uw e-mailadres niet gebruiken om een ​​e-mail te verzenden of te ontvangen.
Niemand anders kan uw adres gebruiken van Gmail in de toekomst.
Al uw e-mails, evenals uw e-mailinstellingen, Ze worden na 30 dagen verwijderd. nadat u uw Gmail-account heeft verwijderd.
Maak je geen zorgen, nou uw Google-account wordt niet verwijderd. De Gmail-service is het enige dat wordt verwijderd.
Voeg de Mail-app weer toe aan het startscherm van uw apparaat
Als de Mail-app niet op het startscherm van je apparaat verschijnt, kun je deze in je appbibliotheek vinden en opnieuw toevoegen.
¿Cómo hacerlo?
Ga naar het startscherm van het apparaat en schuif uw vinger naar links totdat u de app-bibliotheek ziet.
Typ 'Mail' in de zoekbalk en druk vervolgens lang op het app-pictogram om toe te voegen aan het startscherm.
Wat is het doel van het verwijderen van een Gmail-account van uw iPhone?
Als je van apparaat wisselt, is het het beste om een ​​fabrieksreset uit te voeren. Hierdoor worden alle accounts en instellingen op je iPhone of iPad verwijderd. Als je om welke reden dan ook je apparaat niet volledig wilt resetten, raden we aan om in ieder geval je Gmail-account te verwijderen.
Draag bij aan het behoud van uw privacy
Als je een Gmail-account op je apparaat hebt dat je niet meer gebruikt, kun je het het beste verwijderen. Door het account te verwijderen, voorkom je ook dat iemand anders er toegang toe krijgt , waardoor je accountgegevens niet in verkeerde handen vallen.
Het is veel eenvoudiger om uw accounts te beheren
Het instellen van meerdere accounts op je apparaat maakt het beheren ervan behoorlijk omslachtig . Meldingen raken door elkaar en het openen van elk account afzonderlijk wordt trager en ingewikkelder.
Kortom, door een Gmail-account op je Apple-apparaat te verwijderen, krijg je in feite een gebruiksvriendelijkere applicatie met een overzichtelijkere en praktischere interface.
En dat was het voor vandaag! Laat ons in de reacties weten wat je van deze handleiding vond over het verwijderen van je Gmail-account van je mobiele apparaat. Denk je dat het belangrijk is voor een efficiënter beheer van de accounts die je op je iPhone hebt ingesteld?