Hoe weet je of je bent geblokkeerd op WhatsApp?

hoe weet je of je bent geblokkeerd op WhatsApp

Er is geen precieze manier om te weten of je geblokkeerd bent op WhatsApp , maar er zijn wel een aantal signalen die je kunt herkennen en die over het algemeen verschijnen wanneer een contactpersoon je op die app heeft geblokkeerd.

Het kan zijn dat je deze optie al eens hebt gebruikt en dat de persoon die je hebt geblokkeerd dit heeft opgemerkt vanwege bepaalde signalen.

Deze signalen zijn geïdentificeerd omdat WhatsApp een groot aantal gebruikers heeft die hebben aangegeven dat wanneer iemand hen blokkeert, ze geen gegevens meer van die contactpersoon zien.

In dit artikel zullen we het hebben over enkele van die signalen die je kunnen helpen om te weten of je bent geblokkeerd op WhatsApp.

Je kunt de profielfoto van de gebruiker niet zien

Een teken dat je mogelijk geblokkeerd bent op WhatsApp is als de profielfoto van die gebruiker niet meer zichtbaar is. Hoewel het mogelijk is dat de persoon simpelweg zijn of haar profielfoto heeft verwijderd, merken sommige gebruikers dat wanneer iemand hen blokkeert, de profielfoto verdwijnt van zowel de mobiele als de desktopversie van WhatsApp.

De berichten die u naar hem stuurt, tonen geen dubbele controle

zonder afbeelding

Een ander veelvoorkomend probleem wanneer iemand je heeft geblokkeerd, is dat je wel berichten kunt sturen, maar dat er geen blauw vinkje of zelfs geen leesbevestiging verschijnt . Dat is in ieder geval wat veel gebruikers hebben gemeld, wat erop wijst dat ze door een contactpersoon zijn geblokkeerd.

Soms doet zich dit soort situaties echter voor als de mensen naar wie u schrijft geen data- of wifi-signaal hebben. Maar zodra ze verbinding maken met een mobiel netwerk of internet, werken de controles normaal.

Dit wordt beschouwd als een mogelijk teken om te weten of je bent geblokkeerd op WhatsApp, als je goed begrijpt hoe WhatsApp-controles werken.

Er verschijnt één vinkje wanneer het bericht dat u naar de gebruiker hebt verzonden, is afgeleverd bij de servers van de toepassing. Wanneer een dubbel vinkje verschijnt, betekent dit dat het bericht is afgeleverd bij uw contactpersoon en wanneer deze blauw wordt, is dit omdat de persoon het heeft gelezen (rekening houdend met het feit dat het niet altijd in deze kleur verandert, aangezien deze functie kan zijn deactiveren).

Het is daarom duidelijk dat wanneer een gebruiker je blokkeert , de vinkjes niet werken, omdat je bericht de gebruiker aan wie je schrijft nooit zal bereiken.

De laatste verbindingsdatum verdwijnt

We hebben al eerder aangegeven dat het niet altijd even betrouwbaar is om te weten of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd. Een ander teken is echter dat je de datum en tijd waarop de gebruiker voor het laatst online was, niet meer ziet . Je merkt dit als je het chatgesprek opent met de persoon waarvan je vermoedt dat die je heeft geblokkeerd en onder hun naam kijkt, waar normaal gesproken de datum en tijd staan, maar die nu verdwenen zijn.

Dit kan echter ook gebeuren als die persoon deze functie in zijn profiel heeft gedeactiveerd.

Je moet weten dat deze drie signalen meestal tegelijkertijd verschijnen wanneer een gebruiker je blokkeert. Met andere woorden, het gebeurt niet geleidelijk of in fases.

hoe weet je of je bent geblokkeerd op WhatsApp

Het is belangrijk om te onthouden dat, zoals we al eerder hebben aangegeven, er geen manier is om met zekerheid te weten of een andere WhatsApp-gebruiker je heeft geblokkeerd. Dit komt waarschijnlijk doordat WhatsApp prioriteit geeft aan de bescherming van de gegevens en de veiligheid van gebruikers die anderen blokkeren.

Over het algemeen kiezen gebruikers voor de blokkeeroptie om zichzelf te beschermen of afstand te nemen van iemand . Daarom zorgen ontwikkelaars ervoor dat hun applicatie geen verdere informatie over die persoon kan verkrijgen.


Voeg dit toe als voorkeursbron in Google.